alla kategorier

Alla Kategorierfordon
hemmet
bostad
elektronik
fritid & hobby
jobb
affärsverksamhet
övrigt
Tjänster

Merino Velour De Luxe - Ulltäcke - Sovsäck Dubbels

  • Merino Velour De Luxe - Ulltäcke - Sovsäck Dubbels
  • Merino Velour De Luxe - Ulltäcke - Sovsäck Dubbels
Mått 140 cm x 200 cm

Har dragkedja och nitar på sidan vilket gör att man kan förvandla det från täcke till sovsäck.

Det som gör ullen så speciell är framför allt ullens hälsobefrämjande egenskaper.

Ullen är:
Smärtlindrande: En av finaste egenskaperna ullen har är att den förebygger och lindrar smärta och värk väldigt effektivt. Ullens fibrer ger mikromassage under natten. Detta gör att blodcirkulationen förbättras, vilket hjälper mot stela leder, kramper, värk och smärta. Många lider av sjukdomar som t.ex. reumatism och ledbesvär. Det kan faktiskt räcka med att sova i ullbädd för att få bukt med besväret.

Temperaturreglerande: Ullen fungerar som en klimatanläggning som gör att kroppen häller temperaturen jämn på ett naturligt sätt oavsett om det är varmt eller kallt i omgivningen. Ullens krusiga fibrer bildar miljontals små luftrum runt ullfibern och ger en isolerande effekt. Isolerar lika bra mot såväl kyla som värme. Ull kan ta åt sig mycket fukt (upp till 30% av den egna vikten) utan att känns fuktig eller att isoleringen försämras.

Andningsaktiv: Ullfibern består av ett kanalsystem som tillåter luft att passera i båda riktningarna. Det innebär att även om det är varmt och vi svettas mycket tar ullen åt sig fukten och släpper ut den i luften. Därför håller man sig alltid torr och behaglig med ull.

Terapeutiskt verksam: Ull stimulerar de ytliga hudreceptorerna vilket förebygger och lindrar trycksår och verkar lugnande. Ullen är även bra för spädbarn. Kolikbarn som får ligga på ull blir lugnare och sover bättre.

Hygienisk: Ull har en naturlig självrenande funktion som håller smuts och lukt borta. Material är mycket lätt att hålla rent och fräscht år efter år. Lanolin , ett fett som täcker ullfibern har antibakteriella egenskaper. Lanolinet hjälper till att stöta ifrån sig smutspartiklar. Därför säger man att ull är självrenande. Det räcker för det mesta att vädra var eller varannan vecka.
Eftersom ullen andas och transporterar bort fukt trivs inte kvalster på samma sätt som i syntetiska täcken, då dessa vill ha en varm och fuktig miljö.

Ull binder inte heller damm. Ull förebygger därför allergier och är utmärkt för allergiker.

Flamsäker: Ullens kemiska egenskaper bära vattenånga gör också att den är svårantändlig.

Om du trodde att ullen var ett material som bara användbar på vintern, här är några fakta som kan intressera dig. Människor som lever i öknen bär ullkläder och turbaner för att svalka under dagen och värma på natten. Kamelerna som de använder för att resa har tjock päls som skyddar dem mot nattkylan, och som även skyddar dem mot hettan under dagen för att temperaturen i öknen varierar mellan –30 och +50 °C.

Ullsängkläder isolerar både mot fukt och kyla och är mycket bra i fritidshus, båtar och husvagnar eftersom de värmer även i rått och fuktigt tillstånd.

Nyskick
Nypris över 3.990 kr
Säljes för 1.800 kr

Kolla in mina andra Annonser, Du kan Hitta nåt av Intresse
6 januari

Jönköpingtorget.se tar inget ansvar för annonsens innehåll eller tillgänglighet
Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor. Jag förstår, stäng denna information